Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری فارس از رشت، فاز نخست حوزه علمیه امیرالمومنین (ع) رشت در چهارم مهرماه سال ۱۳۹۲ با حضور آیت‌الله سبحانی یکی از مراجع تقلید عظام مورد بهره‌برداری قرار گرفت که قرار بود با افتتاح این حوزه علمیه بزرگ و مدرن، گیلان به پایگاه پرورش عالمان دینی و تربیت مبلغان دینی برای عالم اسلام و کشورهای آسیای میانه با جمعیت مسلمان قابل توجه تبدیل کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در آن سال گفته شد که در فاز نخست این حوزه حدود ۱۰۰ طلبه از ۲۰ کشور آسیای میانه و ۳۰۰ طلبه از داخل ایران پذیرش می‌شوند.

پیش بینی می‌شد که حوزه علمیه امیرالمؤمنین رشت ظرفیت پذیرش دو هزار نفر طلاب را داشته باشد تا با پذیرش طلاب داخلی و خارجی از مهاجرت طلاب و دین‌پژوهان گیلانی به حوزه‌های علمی کشور جلوگیری می‌کند.

متأسفانه علیرغم تلاش‌های صورت گرفته نتوانست به چشم‌انداز تدوین شده خود برسد، در حال حاضر مدرسه حوزه میرالمؤمنین رشت  ۶ پایه کلاسی آن فعال بوده و قابلیت برگزاری ۲۰ کلاس را به طور همزمان و پذیرش ۲۰۰ نفر طلبه را دارد.

چندوقتی است که بار دیگر حوزه علمیه امیرالمؤمنین (ع) رشت با رویکردی جدید بار دیگر بر سر زبان افتاده و گویا قرار است بار دیگر در مسیر تبلور و ظهور روحانیون بزرگ قد علم کند.

مدرسه علمیه از اهداف اولیه خود دور شده بود

حجت‌الاسلام والسلمین صادق شعبانی مدیر مدرسه علمیه امیرالمؤمنین علی(ع) رشت در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در رشت با بیان اینکه سطح مقدماتی و سطح دو و سه حوزه علمیه در استان گیلان ناظر است، اظهار کرد: مدرسه امیرالمومنین(ع) شهرستان رشت در سطح یک حوزه علمیه مشغول فعالیت است که مشتمل بر پایه های اول تا ششم حوزه علمیه است.

وی با بیان اینکه بنا بر تمرکز و فعالیت بهتر و با کیفیت‌تر در این سطح تصمیم گرفتیم از سطح مقدمات شروع کنیم، افزود: امروز حدود ۶۰ طلبه و ۱۷ استاد در سطوح مختلف در مدرسه علمیه امیرالمومنین (ع) مشغول فعالیت هستند که سه سال از این ۶ سال را مشغول به تحصیل در علوم ادبی و سه سال پایانی سطح مقدمات را شروع به خواندن فقه و اصول می‌کنند.

مدیر مدرسه علمیه امیرالمؤمنین علی(ع) رشت با بیان اینکه این مدرسه بنا بر ظرفیتی که استان گیلان داشت می‌توانست دروازه‌ای برای ورود به جامعه بین‌الملل باشد، تصریح کرد: چشم اندازی که در ابتدای راه برای مدرسه امیرالمومنین (ع) در نظر گرفته شد یک چشم‌انداز بین‌المللی بود و در واقع این مدرسه علمیه برای حضور طلاب خارجی برای تحصیل علوم دینیه تأسیس شد، اما در اواسط راه بنابر برخی مسائل تغییر جهت داده شد و مورد استفاده طلاب ایرانی و چه بسا درون استانی است.

شعبانی با ابراز امیدواری از اینکه مدرسه علمیه امیرالمومنین (ع) به چشم‌انداز اصلی خود برگردد، بیان کرد: سعی ما در این مسیر است تا به همراه تحصیل علوم حوزوی از علوم رفتار شناسی، روان‌شناسی و جامعه‌شناسی نیز استفاده کنیم و در این راستا کارگاه‌های مختلفی نیز برگزار شده است.

  تبدیل ارزش‌ها و انگیزه‌های ذهنی طلاب به هدف‌گذاری مثبت

وی با بیان اینکه در تلاشیم تا با اقدامات نوین در گام‌های مختلف ارزش‌ها و انگیزه‌های ذهنی طلاب را تبدیل به هدف‌گذاری مثبت کنیم، گفت: برنامه ما این است تا طلبه‌ای که در مسیر زندگی خود بیشترین زمان و توان خود را صرف علوم دینی می‌کند، هدفمند و مثمر ثمر پرورش دهد.

مدیر مدرسه علمیه امیرالمؤمنین علی(ع) رشت با اشاره به برنامه‌های این مدرسه علمیه برای صادر کردن علوم حوزوی و دینی بیان کرد: برای این اقدام نیاز به زیرساخت‌های قوی نیاز است، ما در این مدرسه سعی در فراهم کردن مقدمات داریم و در ابتدای امر زمینه آموزش زبان روسی را برای طلاب گیلانی فراهم خواهیم کرد.

آموزش زبان روسی به طلاب

شعبانی با اشاره به فعالیت طلاب مدرسه علمیه امیرالمومنین (ع) در زمینه زبان‌های عربی و روسی افزود: بنا بر نیاز استان و فرصت‌های ایجاد شده تصمیم گرفتیم آموزش زبان روسی را در مدرسه امیرالمومنین(ع) آغاز کنیم و مقدمات اولیه این اقدام در دست اقدام است و سپس وارد کار تخصصی در این زمینه خواهیم شد.

وی با اشاره به فعالیت مثبت حوزه‌های علمیه قم و خراسان در زمینه زبان روسی بیان کرد: این حوزه‌های علمیه توانسته‌اند دروسی چون؛ فقه، اصول، تفسیر، فلسفه و کلام را به زبان روسی تدوین کنند و قابل بهره‌برداری است امام چون ما فاقد زبان‌آموز روسی در گیلان هستیم، مقدمتاََ باید زمینه آموزش آن را فراهم کنیم و از اول تابستان برای زبان‌آموزی زبان روسی اقدام کرده که سه ماه طول می‌کشد و پس از آن برای ورود تخصصی در مباحث ورود می‌کنیم.

مدیر مدرسه علمیه امیرالمؤمنین علی(ع) رشت با بیان اینکه در مدرسه علمیه امیرالمؤمنین(ع) رشت در یک سال اخیر در زمینه زبان‌های عربی و انگلیسی فعالیت شده، افزود: مقدمات اولیه این اقدام رایزنی شده و در طی اقدام هستیم، روسیه کشور همسایه و دارای ظرفیت‌های مناسبی است که با کشور ما نیز مشترکات کلی دارد.

امروز در تهدید اسلام رادیکال سلفی از سمت روسیه هستیم

شعبانی روسیه را حلقه اتصال بین شرق و غرب دانست و تصریح کرد: روسیه ۱۴ مرز زمینی و هوایی دارد، با تعداد جمعیت نزدیک به ۱۶۰ میلیون که یک دهم آن مسلمان هستند و قسمتی از این مسلمانان را شیعیان تشکیل می‌دهند و امروز نیز در این کشور فعالیت دارند بنابراین؛ این امتیازات و مشترکات چه از حیث اقتصادی و چه از حیث فرهنگی بین دو کشور، این رغبت را در ما ایجاد کرد تا در این زمینه فعالیت کنیم.

وی با بیان اینکه ما امروز در تهدید اسلام رادیکال سلفی از سمت روسیه هستیم، گفت: امروزه وهابی‌های زیادی در روسیه در حال فعالیت هستند که می‌توانند برای فرهنگ ایران ما تهدیدآمیز باشند و نیازمند مقالبه با این‌ها هستیم، از طرفی خود روسیه بالاخص آکادمی دانشگاه بلغار از ما این تقاضا را دارند که مبانی اسلام شیعه را تدوین کرده و برایشان ارسال کنیم.

طلاب نباید محدود در استان، شهر و محلات خود شوند

مدیر مدرسه علمیه امیرالمؤمنین علی(ع) رشت با تأکید بر اینکه طلاب بیشترین زمان خود را صرف یادگیری علوم دینی می‌کنند بنابراین بهتر است از این ظرفیت به نحو احسن استفاده کنند، بیان کرد: طلاب نباید محدود در استان، شهر و محلات خود شوند، ظرفیت و استعدادهای افراد مختلف است و ما بنابر ظرفیت‌شناسی و استعدادشناسی در ابتدای راه، انگیزه‌سازی و هدف‌گذاری می‌کنیم.

شعبانی با بیان اینکه در جوامع بین‌الملل نگاه مارکسیستی و لیبرالیستی افق اصلی خود را گم کرده و رو به زوال است، افزود: بهترین زمان برای گسترش معنویت است، امروز غرب تمنای معنویت را دارد، به نظر می‌توان از این فرصت برای انگیزه‌سازی طلاب استفاده کرد تا در عرصه بین‌الملل اقدام کنند.

وی با اشاره به نگاه ضد آمریکایی و ضد تفکر غلط آمریکایی که بین ایران و روسیه مشترک است، گفت: هر دو کشور این نگاه را دارند و وقتی که مشاور رئیس جمهور روسیه در برنامه مرحوم طالب‌زاده شرکت کرد به چه افق‌هایی اشاره دارد، این نگاه باعث می‌شود افق‌های مشترکی در آینده بین دو کشور رقم بخورد.

نقش روحانیون و صاحبان منبر در عرصه جهاد تبیین

شعبانی با تأکید بر نقش روحانیون و صاحبان منبر در عرصه جهاد تبیین بیان کرد: امروز بیش از هر زمانی نیاز انسان به معنویت، بیشتر شده است و یقینا طلاب که به دنبال اجرای عالی‌ترین هدف مقدس خلقت یعنی عبودیت و معنویت در جوامع هستند، باید بیشترین توان و زمان خود را برای رسیدن به این هدف عالی قرار دهند.

به گفته مدیر مدرسه علمیه امیرالمؤمنین علی(ع) رشت دشمن به خوبی می‌داند که کلام علمای دینی در دل مردم اثر می‌گذارد و هر زمان که پذیرش حوزه علمیه نزدیک می‌شود، برای تخریب وجهه انقلاب و روحانیت دست به کار می‌شود و برای شکستن حرمت روحانیت و حوزه علمیه شروع به فعالیت می‌کنند.

نیازی برای مقابله با واکنش رسانه‌های سعودی درباره آموزش زبان روسی نداریم

وی با اشاره به انتقادات برخی رسانه‌های فارسی زبان در خصوص آموزش زبان روسی در این مدرسه افزود: ما نیاز به مقابله با این نوع از جریانات نداریم، موفقت ما در این مسیر می‌تواند یک انتقام باشد اما واکنش این رسانه‌های وابسته به سعودی‌ها و آمریکایی‌ها نشان می‌دهد اقدام ما منافع آنها را تهدید خواهد کرد.

شعبانی با اشاره به چرایی آغوش باز روسیه برای اسلام شیعی بیان کرد: دلیل این استقبال این است که در دهه‌های اخیر شیعه هرجا وارد شد، دفاع کرد، آباد کرد و به دنبال آرمان‌های انسانی بود، وهابیت و اسلام رادیکال هرجا ورود کرد آنجا را تخریب یا منهدم کرد و به ویرانی کشاند، اگر شیعه هرچه بیشتر و موفق‌تر در عرصه فرهنگی جامعه روسی ورود کند منافع غرب دچار تهدید می‌شود چرا که وهابیت در روسیه فعالیت زیادی دارد.

 

 

وی با دعوت از کسانی که ظرفیت و استعداد و پتانسیل برای یاری دین خدا دارند برای حضور در حوزه علمیه گفت: هرکسی خدا را یاری کند، خدا نیز او را یاری خواهد کرد، امروز افراد زیادی تشنه معنویت هستند و با ورود در حوزه علمیه می‌توان به این نیاز جهانی پاسخ داد.

انتهای پیام/۸۴۰۰۷

منبع: فارس

کلیدواژه: شعبانی زبان علمیه امیرالمومنین آموزش زبان روسی حوزه علمیه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۲۳۲۵۱۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تدارک ویژه حوزه‌های علمیه برای دهه کرامت در ۱۴۰۰ نقطه دنیا

حوزه‌های علمیه کشور برای دهه کرامت تدارک ویژه دیده و در هزار نقطه کشور و ۴۰۰ نقطه جهان برنامه‌ خواهند داشت. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از قم، آیت الله محسن اراکی در دیدار اعضای ستاد ملی دهه کرامت، گفت: پیش از امام رضا(ع) مذهب تشیع در انزوا قرار داشت.

وی با اشاره به اینکه در آثار شعرا و هنرمندان می‌توان به این موضوع یقین پیدا کرد، افزود: این موارد موضوعاتی است که هنوز به درستی در تاریخ تحقیق نشده است.

عضو مجلس خبرگان رهبری با بیان اینکه تبیین این نکات موجب می‌شود مردم قدر وضعیت امروز تشیع را بدانند، گفت: عجیب‌ترین پدیده اجتماعی عشق مردم به اهل بیت(ع) است.

وی با اشاره به اینکه نقش اولاد امام کاظم(ع) در انتشار این عشق و جوشش بی‌نظیر بوده است، خاطرنشان کرد: اقداماتی که دهه کرامت انجام می‌شود نیز به معنای ترویج و تقویت این عشق و جوشش است.

آیت الله اراکی با بیان اینکه این عشق و شور باید به جریان اجتماعی تبدیل شود، تصریح کرد: در دوران صفویه برخی مداحان با حضور در بازارها به نوحه خوانی می‌پرداختند که یک اقدام بسیار موثر در تربیت مردم بود.

وی با اشاره به اینکه ارزش دهه کرامت باید حفظ شده و به یک اقدام روتین تبدیل نشود، گفت: مراسم دهه کرامت باید زنده، با روح و پویا باشد.

عضو مجلس خبرگان رهبری با بیان اینکه اولاد امام کاظم(ع) در کشور کانون‌های جریان فرهنگی هستند، افزود: اولاد امام کاظم(ع) محبت اهل بیت(ع) و اسلام را در نقاط مختلف به صورت یک جریان اجتماعی ترویج دادند.

وی با اشاره به اینکه مسئله حب اهل بیت(ع) در تمام جریانات اسلامی وجود دارد، بیان کرد: هیچ جریان اجتماعی به قدرت و گستردگی جریان محبت اهل بیت(ع) وجود ندارد.

آیت الله اراکی با بیان اینکه تمام کار اهل بیت(ع) معجزه و فرابشری است، افزود: باید این معجزات را تبدیل به داستان و فیلم کرده و به مردم معرفی کرد.

نماینده حوزه‌های علمیه کشور در ستاد بزرگداشت دهه کرامت نیز در دیدار با آیت الله اراکی عضو مجلس خبرگان رهبری، گفت: به عنوان حوزه علمیه اعتقاد داریم که دهه کرامت باید طراوت بخش باشد.

حجت الاسلام سید حسن طیب حسینی با اشاره به اینکه برنامه‌های دهه کرامت باید امید افزا، نشاط آفرین و مروج شادی حلال باشد، افزود: شعار جهاد تبیین باید یکی از برنامه‌های محوری در دهه کرامت باشد.

مدیر روابط عمومی مرکز مدیریت حوزه‌های علمیه با بیان اینکه تلاش داریم از ترویج برنامه‌های بدون وجاهت شرعی جلوگیری شود، عنوان کرد: به عنوان مرکز مدیریت حوزه‌های علمیه در طول دهه کرامت در هزار نقطه کشور و 400 نقطه جهان برنامه‌هایی خواهیم داشت.

وی از تولید محتوای فاخر، به روز و مورد نیاز اقشار مختلف در قالب‌های مختلف یاد کرد و گفت: حدود 5 هزار مورد از این محتواها از هم‌اکنون قابل استفاده است.

 طیب حسینی تصریح کرد: برگزاری نشست‌های علمی و همایش‌های ملی و بین المللی در دستورکار حوزه‌های علمیه است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • افشای کینه شاه از قم
  • برداشت گل گاو زبان در گیلان
  • نیم قرن مجاهدت «فقیه مجاهد»/ از تاسیس شبکه ماهواره ای تا دانشگاه
  • اجرای اندیشه های شهیدمطهری فرهنگ کشور رادربرابرتهاجمات حفظ می کند
  • اعلام آمادگی جامعه مدرسین حوزه علمیه قم برای همکاری با مجمع تقریب
  • تجلیل از استادان حوزه‌های علمیه استان همدان
  • آیت‌الله حسینی‌بوشهری: طلاب در مسکن و معیشت دچار مشکل هستند
  • تدارک ویژه حوزه‌های علمیه برای دهه کرامت در ۱۴۰۰ نقطه دنیا
  • بودجه نهادهای حوزوی چقدر افزایش یافت؟
  • چگونه تقاضای افزایش حقوق بدهیم؟ ( 12 توصیه کاربردی)